PTBK kan meddela att man har gjort klart med Line Christophersen för säsongen 2018/19.

Line är 18 år, spelar för sin moderklubb Gentofte/Köpenhamn i den högsta danska ligan och blev Europamästare Damsingel U17 i 2016 och är den danska mästare i Damsingel U19 för 2018 som första års i denna åldersklass.

Line spelade för PTBK förre säsongen och var med till att säkra vårt avancemang till SBL med enbart vinster i sina individuella insatser för PTBK. Line spelar på ett mycket högt tekniskt nivå och med ett kraftfullt spel i högt tempo. Vi ser framemot att se Line kämpa för PTBK och visa ”live” för våra unga duktiga tjejer inom klubben hur badminton spelas på den högsta nivån!

Line tränar kombinerat på det danska nationella centret i Bröndby och sin klubb Gentofte och var nyligen med på det danska seniorlandslaget i Thailand som en av fyra damsinglar som spelade VM för lag. Danskarna spelade 4 matcher och kvalificerade sig till kvartsfinalen – Line spelade 3e damsingel i två av landslagets matcher.

PTBK har ett samarbete med Gentofte Badminton Klub sedan sommaren 2017. Vi hade besök av 6 U13 och U15 killar och deras tränare Joshua Eipe, som tränar Line, i augusti 2017. PTBK har ungefär det samma nivå som deras U13 och U15 spelare på killsidan och det visade sig att vara ett väldigt utvecklande läger för alla. GBK kommer åter till PTBK den 9-13 augusti med 10 spelare och Joshua som tränare på ett gemensamt läger. Vi förväntar att åka till Gentofte en eller två gånger till hösten för träning och tävling. 

PTBK samarbetar för övrigt i strukturerat form med följande klubbar: Göteborgs BK – gemensam träningar på onsdagar, Ullevi BK – lån av spelare till UBK för deras division 1 lag till säsongen 2018/19 och Kungs BK, med tränarassistans. Vi har dessutom ett samarbete med Frederikshavn BK med vår årligen Danmarkstur – i år blir det helgen 7-9 augusti.   

Vi kommer att informera snarast om vår nästa spelare för SBL.