PTBK kan meddela att vi har gjort klart med Joshua Eipe för säsongen 2018/19. Han spelade för PTBK i alla våra matcher förre säsongen och hade en betydande effekt på vårt avancemang till SBL.

Joshua är 23 år och tränar och spelar dagligen i sin moderklubb Gentofte/Köpenhamn. I Gentofte BK, som är i den högsta ligan i Danmark, spelar Joshua förstasingeln i deras lag. I förre säsongen 2017/2018 presterade Joshua i Badmintonligan att vinna över Hans-Kristian Vittinghus, Danmarks andra herrsingel till lag VM(Thomas Cup) i förre månaden, i två raka set. I division 1 för PTBK presterade Joshua att vinna två gånger över Sveriges enda deltagare i herrsingel på EM 2018, Jacob Nilsson, Aura Malmö, som blev 9a på detta EM i Huelva, Spanien.

Joshua var som U17 och U19 spelare den klara herrsingel-tvåa i Danmark efter den nuvarande världsetta, Europamästare och Världsmästare, Viktor Axelsen, men beslutade sig vid 19 års ålder för att fokusera på en marketings utbildning fram till förre året. Efter sin examen och sedan början av 2017 jobbar han enbart med ungdomsträningen i Gentofte och har precis påbörjat ett projekt med den legendariska Peter Gade – Badmintonens svar på Roger Federer – nämligen ”Peter Gade Academy”. Här jobbar han tillsammans med Peter Gade dagligen. Sedan hösten 2017 spelar Joshua internationella tävlingar igen.

PTBK har skapat ett nära samarbete med Joshua som tränare och Gentofte BK. I augusti 2017 hade vi ett läger i en vecka med Joshua som tränare tillsammans med 6 av deras U13 och U 15 spelare. Vi har ett liknande läger i augusti – 9 – 13/8 – med Joshua som tränare och 10 av deras U 13 – U 17 spelare på plats i PTBK. Vi planerar att åka ner till Gentofte och Köpenhamn av två omgångar till hösten för att träna och tävla. Detta är en viktig del av vårt projekt i PTBK för att utvecklas inom tävlingssektionen. Med kontakten till Joshua som spelare och tränare och ”PGA” har våra unga duktiga spelare från U13 till seniorspelare en bra möjlighet för att ta dom nödvändiga utvecklingsstegen i riktning internationell nivå.

Vi ser framemot att se Joshua i aktion till hösten i Påvelund med sin självklara ”outstanding” tekniska, taktiska och rörelsemässiga kontroll kombinerat med en fenomenal kämpaglöd!

 

Svenska Badmintonligan består säsongen 2018/2019 av åtta lag:
Fyrisfjädern, Kista, Skogås, Halmstad, Täby, Trollhättan, IFK Umeå och PTBK.

I SBL/Elitserien spelas en lagmatch av 6 individuella matcher bestående av 2 herrsinglar, 1 damsingel, 1 herrdubbel, 1 damdubbel och 1 mixeddubbel.

Matcherna spelas bäst av 5 set till 11 utan förlängning.

Poängräkning

Vinst med
6-0 ger 3-0 i poäng
5-1 ger 3-0 i poäng
4-2 ger 3-0 i poäng
3-3 och Golden set ger 2-1 i poäng

Vid tre lika i matcher avgör Golden Set. Golden set innebär att vid tre lika i matcher spelas ett avgörande set till 11 i en match som båda lagen genom bortröstning av olika delmatcher kommer fram till. Det kan innebära att en spelare som redan spelat två delmatcher går in och spelar Golden Set. 

Grundserien – spelas på hösten.

En grundserie med 8 lag där alla lagen möter varandra 1 gång. 3 eller 4 hemmamatcher respektive bortamatcher. Spelschema och tider/dagar kommer att publiceras i mitten av juni månad.

Mellanserien, kvartsfinaler, semifinaler och finalen spelas till våren 2019.