PTBK kan meddela att vi har gjort klart med Christian Lind Thomsen för säsongen 2018/19. Han spelade för oss i våras och hade en viktig roll i vårt avancemang till SBL.

Christian är 33 år och spelar för ”uppstickarklubben i Danmark” Langhöj/Struer i Nordjylland som spelar i den näst högsta ligan i Danmark. Här spelar han förstasingeln. Christian är från Holstebro på Jylland. Han bor och tränar I Köpenhamn. I 2016/17 spelade han för Skovshoved BK/Köpenhamn som blev danska mästare för lag.

Christian har lagt av med sitt internationella tävlande, men innan han gjorde detta, då uppnådde han sin högsta världsranking plats 41 i 2010 i herrsingel och plats 88 i 2014 i herrdubbel med den legendariska Jurgen Kock från Österrike. Christian satsade främst på singel och uppnådde fem silvermedaljer i internationella tävlingar, den senaste i 2015 i Belgian International och den första i Portugal 2009, då Christian förlorade till Magnus Sahlberg. Christian har en international vinst i herrsingel och det var Iceland International 2009.

Christian spelar i den danska ligan, den schweiziska för Yverdon och för PTBK i SBL till nästa säsong. Samtidigt jobbar han som tränar i Köpenhamnsområdet för olika klubbar. Christian kommer också att jobba som tränare för oss i samband med våra hemmamatcher, då han kommer att jobba 2-3 dagar med våra unga spelare i grupp och individuellt. Vi tror att Christians stora erfarenhet och kunnande från ett långt internationellt badmintonliv kan gynna våra spelare i PTBK. Detta är en del vårt SBL-projekt och utvecklingen av klubben som helhet.

Christian är en väldig trevlig och social person med ett stort kämpahjärta och självklart med en hög nivå på det tekniska och taktiska. Vill ni se hur Christian kan spela och kämpa, då kolla här:

https://www.youtube.com/watch?v=1fJzz7jt2dg

Vi ser väldig mycket fram till en ny säsong med Christian i PTBK båda som spelare, tränare och inspiratör!

NB: Christian jobbar också som projektkoordinator för KidsAid, som har visionen och målsättningen att hjälpa och stötta sjuka och utsatta barn och ungdomar i Danmark med upplevelser och ekonomisk stöttning. Häri ingår Charity eventet ”Stjernegolf” då danska kändisar deltar och stöttar projektet.

PTBK Badminton jobbar målmedvetet med att skapa den största Badmintonverksamhet i Göteborg set utifrån våra förutsättningar med enbart 6 banor till rådighet. Vårt PTBK-projekt går ut på att alla ska få plats i vår verksamhet oavsett förutsättningar och inställning till idrotten Badminton. Vi har idag 220 barn/ungdomar från nybörjare inom Badmintonskolan till tävlingsjuniorer som är bland dom bästa i Sverige. Vi har vårt Barn/Vuxen – Best on Court projekt – på söndagar igång och vi kommer att ha ett projekt igång på söndagar till hösten med barn och ungdomar med funktionsvariation. Vi har flertalet vuxenkurser. Vi har anställt en ny tränare med fokus på Badmintonskolan. Vi har i våras utbildat 10 nya tränare från våra egna led inom Badminton Sweden`s utbildningsprogram för att jobba med Badmintonskolan. Vi är nära på att uppfylla RF`s rekommendationer – 40 % kvinnor/60 % män – i verksamheten. Vi har en fördelning på 35/65 % idag. Vi har idag två egna tävlingar och vi önskar att utöka detta utbud till tre tävlingar per år. Vår målsättning är att bli 300 medlemmar till hösten 2018 – vi är idag 250 – och härefter se på olika utvecklingsmöjligheter för att utöka verksamhetens volym. Vi ser SBL-projektet som en del av helheten som inspiration, lärande, underhållning och en möjlighet för våra bästa ungdomar att vara en aktiv del av som spelare inom 3 – 5 år. Idag har vi 4 lag med i seriesystemet och serien betraktas inom Badminton Sweden som den viktigaste delen/aktivitet i deras organisation. Vi är med nu!