PTBK kan meddela att vi har gjort klart med Mette Poulsen för säsongen 2018/19.

Mette är 24 år och kommer från Nästved, Danmark. Här spelar hon för mästarklubben Skovshoved/Köpenhamn.

Mette är den danska mästaren i damsingel 2017 och 2018 och har vunnit bronsmedaljen i damsingel på EM 2017. Hon har ett guld i damdubbel från U19 EM i 2011 och två guld från Lag EM i 2014 och 2016. Mette har en vinst i Scottish Grand Prix 2016 och två tidigare vinster från Croatian International 2014 och Iceland International 2015. Hon lägger för tillfället som nr. 51 på världsrankingen och hennes kommande tävlingar i juni/juli är Canada Open, prissumma 75000,- US Dollar och US Open, prissumma 150000,- US Dollar.

PTBK har fått en spelare in i sitt lag som kan spela alla 3 discipliner på en mycket högt nivå med sin fina tekniska vänsterhand och en exceptionell spelintelligens. Detta kan hjälpa oss att hålla oss kvar i SBL/Elitserien nästa år och förhoppningsvis flera år fram. Därmed kan Mette vara med och bana vägen för våra egna unga tjejer. Få möjlighet att se på nära håll (kanske slå lite till bollen med Mette på eftermiddagen innan matchen börjar). Träffa och prata med den bästa danska kvinnliga spelare i flera omgångar per säsong är en ovärderlig tillgång för våra unga spelare i PTBK och i kombination med tillgången av Line Christophersen, den bästa danska spelare under 20 år, så har vi skapat en unik situation som kommer att gynna våra spelare väldigt mycket i många år framöver.

Vi ser framemot att se Mette i aktion för PTBK till hösten! Välkommen Mette!

PTBK har idag en positiv uppåtgående tendens med våra kvinnliga spelare. Vi har för tillfället 50 tjejer i åldern 8 – 12 år i träning och många är väldig intresserat i att lära och träna och utvecklas – vi fokuserar på prestation och inte resultat – det kommer ändå om man blir bra och målet är inte att vara på topp som 15 – 18 år, men att stanna kvar i sporten som 20 – 24 års. Därmed skapas hållbarhet och långsiktighet för klubben. Vi ska skapa många duktiga kvinnliga spelare – vi har idag 10 – 12 spelare i vår tävlingsgrupp bestående av 24/26 spelare – och alla är mellan 13 – 24 år och alla ska känna en gemenskap och klubbidentitet – det gör vi vid att satsa främst på lag och seriesammanhang. Vi måste göra en extra insats för våra kvinnliga spelare – det gör vi nu.