I lördags spelades det första div1 sammandraget för året, och det första någonsin för PTBK, i Påvelund.

Det var ett taggat men avslappnat lag som samlades i hallen på lördagsmorgonen. Från Danmark kom våra nya stjärnor Joshua och Line. Och Mattias Borg som är ny spelande tränare för klubben gör sina första matcher för PTBK

Första matchen spelades mot Helsingborg. En match som vi var stora favoriter i men jobbet måste ändå göras.
Mycket riktigt så visar det sig att vi ett par nummer för stora för Helsingborg. Segersiffrorna skrivs till 7-1 efter att vi bara tappat damdubbeln där Lina och Stina ändå gör en fullt godkänd debut för A-laget. Resten av matcherna vinns utan att tappa set.

På eftermiddagen väntade AURA, en av utmanarna om att vinna serien. I truppen har dom bla Jacob Nilsson som är rankad top 5 i Sverige och Johanna Magnusson som vann junior EM i dubbel. Nu visade det sig att Johanna inte kom till spel denna gången utan AURA hade bara med sig en tjej så ledning med 1-0 via WO i damdubbeln.
Även här skrivs siffrorna till 7-1 efter imponerande spel. Joshua vinner mot Jacob med 21-15, 21-16. Här visar han verkligen vilken tillgång han kommer att vara för laget.

Efter första sammandraget leder vi alltså serien och första stegen mot SBL är tagna.

Alla resultat och serietabellen kan ses här: http://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/sport/draw.aspx?id=A7BABABA-F525-41FC-A727-41439DD76CF2&draw=7