Förra helgen utbildade PTBK 14 nya tennistränare internt. Deltagarna fick genomgå två dagars utbildning som bland annat innehöll rollen som tränare, ledarskap, kommunikation och planera och organisera träning. Som ett praktiskt moment på utbildningen fick deltagarna hålla i Tennisens Dag där över 120 personer deltog. Deltagarna fick även en uppgift att skriva ner sina 10 viktigaste tränaregenskaper som vi kommer presentera i hallen under terminen. Grym stämning och härligt engagemang präglade utbildningen. Vi är stolta över att presentera våra nyutbildade tränare nedan.

Utbildningsdeltagare

Sofie Söderholm

Olof Bengtsson

Samuel Ransgård

Hanna Nilsson

Hedda Back Morheden

Carl Bernhardsson

Olivia Jochems

Astrid Wallinder

Amanda Pauli

Johan Lidholm

Vera Norrman

Ella Berndtsson

Filip Robles

Isabelle Robles

Lina Holmsen

Välkommen att prova på världens roligaste idrott på Tennisens dag nu på lördag 20 augusti kl 14-16! Hela familjen är välkommen och det är gratis för alla! Ta med tennisrack om ni har annars har vi lånerack i alla storlekar på klubben! Ingen föranmälan behövs, bara att komma. Hoppas vi ses på klubben på lördag!

Påvelund skickade en stor trupp på 11 spelare till Senior-SM. En blandning av unga talanger med rutinerade rävar. Och det var några av de yngre spelarna som verkligen visade framfötterna, även om både Gabbe och Putra gick till varsin kvartsfinal. Gabbe i herrsingel och Putra i herrdubbel tillsammans med Mitch. Även Khushi, som senare i höst spelar både U17-SM och junior-SM, spelade sig fram till en kvartsfinal.

Erik Angervall visade att sommarträningen gett resultat när han, tillsammans med Toni från Frölunda, spelar sig fram till en fin bronsmedalj. I semifinalen står dom upp bra i första set mot de slutliga segrarna Joel/Melker.

Men bäst gick det för Edith Urell. Efter en lite nervös kvartsfinal där Edith hade svårt att kontrollera längden i hennes lyft men tillslut kämpade sig fram till en vinst, visade Edith under söndagens semi och final vilken hög nivå hon håller.
I finalen mot Frida från Fröiunda, dominerar Edith stort och äger hela banan. Edith vinner med siffrorna 21-12, 21-9 och försvarar därmed sitt SM-guld från 2020.

Stort grattis till SM-medaljörerna och hela PTBK till ett bra SM


Nu har du möjlighet att skaffa PTBKs nya klubbkläder från Adidas!

Under nästa vecka har du möjlighet prova och beställa kläderna på klubben måndag 14/9 – torsdag 17/9 mellan kl 15-19 samt lördag 19/9 kl 08-13.30. Du kan se både kläder och priser via länk nedan. Betalning görs i samband med beställning. Nästa försäljningstillfälle blir i november så passa på nu!

PTBK Klubbkläder (pdf)

Då pandemin fortfarande råder behöver vi alla följa uppmaningar nedan när vi är på klubben och provar ut kläderna.

  • Max 1 förälder/familj
  • Föräldrar uppmanas att endast vara i hallen under provning och beställning av klubbkläderna
  • Se till att hålla avstånd om det är många inne i hallen samtidigt som du

Hoppas vi ses nästa vecka!

Med vänliga hälsningar

PTBK

Under Påsklovsveckan hade Tennisskolan Påsklovsläger för spelare födda 2011-2004 i Tennisskolan. Lägret blev helt fullbokat med 30 spelare! Varje dag startades med uppvärmning i form av hinderbana och roliga lekar, därefter tränades det tennis tills det var dags för lunch. Efter lunch och lite fri tid var det dags för matchpasset där spelarna fick vässa på sina matchfärdigheter! Dagarna avslutades med någon form av gemensam lek eller rolig matchspelsform. Sista dagen på lägret var påskharen i farten och gömde påskägg i vår kvarglömtlåda och det blev minst sagt en ”god” avslutning på lägerveckan!

I denna vecka kommer vi öppna anmälan för våra sommarläger vecka 25 och 26 så håll utkik här på hemsidan och på mailen för mer info om sommarlägren.

PTBK:s Måns Dahlberg är i final i Junior-SM:s 16-årsklass på GLTK efter en imponerande seger i lördagens semifinal mot Isac Strömberg, rankad tvåa i Sverige.

På Måns fem matcher fram till final har Måns inte tappat något set. Det har inte heller Leo Borg, Måns finalmotståndare som är rankad etta i Sverige gjort. Två formstarka spelare möts alltså imorgondagens final kl 10.20 på GLTK.

Ni som vill se bra tennis är välkomna till GLTK på påskdagen för att kanske se ett SM-guld för Måns Dahlberg.

Se resultat P16 JSM