Välkommen att prova på världens roligaste idrott på Tennisens dag nu på lördag 20 augusti kl 14-16! Hela familjen är välkommen och det är gratis för alla! Ta med tennisrack om ni har annars har vi lånerack i alla storlekar på klubben! Ingen föranmälan behövs, bara att komma. Hoppas vi ses på klubben på lördag!

Påvelund skickade en stor trupp på 11 spelare till Senior-SM. En blandning av unga talanger med rutinerade rävar. Och det var några av de yngre spelarna som verkligen visade framfötterna, även om både Gabbe och Putra gick till varsin kvartsfinal. Gabbe i herrsingel och Putra i herrdubbel tillsammans med Mitch. Även Khushi, som senare i höst spelar både U17-SM och junior-SM, spelade sig fram till en kvartsfinal.

Erik Angervall visade att sommarträningen gett resultat när han, tillsammans med Toni från Frölunda, spelar sig fram till en fin bronsmedalj. I semifinalen står dom upp bra i första set mot de slutliga segrarna Joel/Melker.

Men bäst gick det för Edith Urell. Efter en lite nervös kvartsfinal där Edith hade svårt att kontrollera längden i hennes lyft men tillslut kämpade sig fram till en vinst, visade Edith under söndagens semi och final vilken hög nivå hon håller.
I finalen mot Frida från Fröiunda, dominerar Edith stort och äger hela banan. Edith vinner med siffrorna 21-12, 21-9 och försvarar därmed sitt SM-guld från 2020.

Stort grattis till SM-medaljörerna och hela PTBK till ett bra SM


Nu har du möjlighet att skaffa PTBKs nya klubbkläder från Adidas!

Under nästa vecka har du möjlighet prova och beställa kläderna på klubben måndag 14/9 – torsdag 17/9 mellan kl 15-19 samt lördag 19/9 kl 08-13.30. Du kan se både kläder och priser via länk nedan. Betalning görs i samband med beställning. Nästa försäljningstillfälle blir i november så passa på nu!

PTBK Klubbkläder (pdf)

Då pandemin fortfarande råder behöver vi alla följa uppmaningar nedan när vi är på klubben och provar ut kläderna.

  • Max 1 förälder/familj
  • Föräldrar uppmanas att endast vara i hallen under provning och beställning av klubbkläderna
  • Se till att hålla avstånd om det är många inne i hallen samtidigt som du

Hoppas vi ses nästa vecka!

Med vänliga hälsningar

PTBK

Under Påsklovsveckan hade Tennisskolan Påsklovsläger för spelare födda 2011-2004 i Tennisskolan. Lägret blev helt fullbokat med 30 spelare! Varje dag startades med uppvärmning i form av hinderbana och roliga lekar, därefter tränades det tennis tills det var dags för lunch. Efter lunch och lite fri tid var det dags för matchpasset där spelarna fick vässa på sina matchfärdigheter! Dagarna avslutades med någon form av gemensam lek eller rolig matchspelsform. Sista dagen på lägret var påskharen i farten och gömde påskägg i vår kvarglömtlåda och det blev minst sagt en ”god” avslutning på lägerveckan!

I denna vecka kommer vi öppna anmälan för våra sommarläger vecka 25 och 26 så håll utkik här på hemsidan och på mailen för mer info om sommarlägren.

PTBK:s Måns Dahlberg är i final i Junior-SM:s 16-årsklass på GLTK efter en imponerande seger i lördagens semifinal mot Isac Strömberg, rankad tvåa i Sverige.

På Måns fem matcher fram till final har Måns inte tappat något set. Det har inte heller Leo Borg, Måns finalmotståndare som är rankad etta i Sverige gjort. Två formstarka spelare möts alltså imorgondagens final kl 10.20 på GLTK.

Ni som vill se bra tennis är välkomna till GLTK på påskdagen för att kanske se ett SM-guld för Måns Dahlberg.

Se resultat P16 JSM

Efter raka seriesegrar i division 4, 3, 2, 1 och Badmintonligan så förlorade PTBK:s A-lag med knappast möjliga marginal i finalen i SM-slutspelet mot Halmstad i Golden set. Trots förlusten en fantastisk insats som spelarna, ledarna och alla funktionärer under hemmamatcherna har svarat för under säsongen 2018-19.

PTBK och Halmstad var rättmätiga finallag i SM-finalen. Halmstad vann grundserien före PTBK efter att Halmstad vann lagens möte med 4-2. PTBK vann sedan mellanserien före Halmstad då PTBK vann lagens möte med 4-3 (golden set). Och både Halmstad och PTBK vann relativt enkelt i semifinalerna mot Umeå respektive Fyrisfjädern. PTBK segrade mot Fyrisfjädern med 4-2 på bortaplan och 5-1 på hemmaplan, vilket innebar att Fyrisfjädern efter 19 raka SM-finaler varav 16 SM-guld missade SM-finalen.

SM-finalen spelades under lördageftermiddag inför mycket folk i Uppsala. Både PTBK och Halmstad hade supportrar på läktarna. Och publiken fick se en så jämn match som tippades på förhand.

Tyvärr kunde inte PTBK spela med Line Christophersen (landslagsspel för Danmark) och Christian Lind Thomsen (väntades bli pappa i dagarna). Genom att Christian inte spelade så spelade Magnus Sahlberg herrsingel 2 där Magnus (i vad han har sagt spelade sin sista stora match) föll med 3-1 i set mot dansken Rasmus Messerschmidt. Samtidigt vann stabila PTBK:s mixedpar Frederik Colberg/Mette Poulsen mot Mikkel Mikkelsen/Louise Eriksson med 3-1 i set.

Därefter förlorade PTBK:s Joshua Eipe mot sverigeettan Felix Burestedt med 3-2 i set (11-9 i femte set) och när PTBK:s ungerska Laura Sarosi, som gjorde sin första match för PTBK nu när Line inte kunde spela, låg under med 2-0 i set mot Irina Andersen såg det svårt ut för PTBK. Men Laura vann tre raka set och därmed stod det 2-2 i matcher. Bra gjort av Laura.

I de avslutande matcherna var Halmstad starkast i herrdubbeln genom Mikkelsen/Messerschmidt mot Colberg/Eipe och vann med 3-1 i set. Nykomponerade paret Poulsen/Sarosi kvitterade dock till 3-3 genom seger i damdubbeln mot Andersen/Sofie Holmboe Dahl med 3-1 i set.

Därmed avgjordes hela SM-finalen i golden set. Damdubbel blev den avgörande disciplinen och denna gång ändrade Halmstad så att Louise Eriksson spelade istället för Irina Andersen. Poulsen/Sarosi var i ledning med 7-6 men vid 8-8 så vann Eriksson/Holmboe Dahl tre raka poäng och därmed hela lagmatchen och SM-guldet till Halmstad. Grattis Halmstad men också stort grattis till PTBK:arna.

Förutom coachning av huvudansvarige Asger Madsen så coachades också PTBK av Mattias Borg och Fredrik Blom. Efter sin singelförlust coachade även Magnus Sahlberg som annars arbetar i PTBK med service/drift och badminton. Extra synd om Magnus med silvret eftersom Magnus tidigare i sin karriär har varit i tre lag-SM-finaler men inte vunnit. Det hade varit en perfekt avslutning för Magnus del med ett SM-guld i PTBK på hans fjärde försök men ibland är idrottens värld tuff. Härligt jobbat ändå Magnus!

Första säsongen i Badmintonligan har varit en väldigt positiv upplevelse för PTBK. Asger har sett till att PTBK har haft ett starkt lag till matcherna. Asger har också fått en stor funktionärsgrupp att ställa upp kring hemmaarrangemangen. Stort tack till sponsorn Flying Flerp som har kommit med biltransport till varje hemmamatch med 300 stolar, ljudanläggning mm. Dagen efter match har biltransport kommit för att hämta stolar mm.

Ekonomiskt har vi tyvärr inte lyckats locka tillräckligt med sponsorer som har skjutit in pengar för att vi kontinuerligt år efter år ska kunna satsa cirka en halv miljon kronor på Badmintonligan så förhoppningsvis kan sponsorintäkterna öka kopplat till badmintonligalaget inom närmaste månaderna eller så får vi spela med helt egna spelare. Som det ser ut just nu så får nästa års spelartrupp i grunden bestå av egna spelare men med någon eller några duktiga spelare som tillkommer till någon eller några matcher.

I klubbens verksamhetsplan för 2019 så var målsättningen SM-semifinal och detta mål infriades ju med råge. Verksamhetsplanen för 2020 arbetas igenom under hösten 2019 och då vet vi vad målsättningen blir för A-laget under säsongen 2019 och 2020.

En kanonsäsong avslutas därmed för PTBK:s A-lag i Badmintonligan. En säsong som har gett PTBK stor uppmärksamhet i badminton-Sverige men också medialt (har varit ett tiotal artiklar i Göteborgs-Posten och ofta nämnt på Mix Megapol) och som kan sporra klubbens alla duktiga badmintonjuniorer där själva bredden i badmintonskolan är mer eller mindre fulltecknad.

// Martin Stigh, klubbchef

PTBK:s lag tar emot SM-silver. I ordning Asger Madsen, Mattias Borg, Magnus Sahlberg, Frederik Colberg, Joshua Eipe, Laura Sarosi och Mette Poulsen.