PTBK har just nu tre spelare på olika universitet i USA som spelar collegetennis. Dessa är Frida Alsterhem, Måns Dahlberg och Anton Hedlund. Alexandra Viktorovitch representerade PTBK i elitserien i höstas men representerar nu sin moderförening Tabergsdalen under våren/sommaren. Förhoppningsvis är dock Alexandra med i vårt elitserielag till hösten igen. Till hösten är två andra PTBK:are på väg över till USA, nämligen Ola Palmertz och Filip Robles.

Nedan är en liten rapport från Frida, Måns och Anton.

Skolans namn:
Frida: Palm Beach Atlantic University, Florida
Måns: University of Virginia, Virginia
Anton: Allegheny College, Pennsylvania

Hur många terminer på skolan:
Frida: Jag avslutar min 6:e termin och tredje år i Maj.
Måns: Började nu i januari 2023, planerar att gå ut till sommaren 2026.
Anton: 4:e terminen.

Hur trivs du allmänt:
Frida: Jag trivs väldigt bra, allt är helt otroligt. Det är en verkligen en upplevelse för livet. Skolan, tennisen, kompisar för livet, får träffa massa intressanta personer inom ledarskap, politik och sport, jobbar i Ekonomiskolan som kontorsassistent till lärare och rektorer, är ambassadör för skolan, West Palm Beach där skolan ligger är en väldigt fin stad med mycket att göra och ligger vid havet och en timme från Miami. Man kan säga att jag lever som i en dröm.
Måns: Trivs jättebra. Både i skolan/plugget och även i tennislaget.
Anton: Trivs bra, gillar kombinationen mellan studier och tennis.

Hur har det gått i tennisen för laget denna termin:
Frida: Vi är i en väldigt tuff conference (Sunshine State) så conference matcherna har inte gått så bra, vi har dock två matcher kvar och vi behöver vinna en till match för att gå till Conference tournament så vi har fortfarande chans att ta oss dit!
Måns: Har gått relativt bra, startade lite halv dåligt, förlorade 4 matcher första under januari/februari (dock endast mot top-5 lag). Men nu har vi vunnit våra 9 senaste matcher i vår conference.
Anton: Lagmässigt har tennisen denna terminen varit bra, kom hem från spring break precis och nu fokuserar vi på conferencematcher, där vi har chans att gå långt.

Hur har det gått i tennisen för dig denna termin:
Frida: Jag har spelat bra och utvecklats mycket. Jag kom in med en fotskada från 2022 som nu är borta och jag kör på för fullt. Jag började även spela dubbel med en svensk tjej i laget detta året och vi har spelat väldigt bra ihop.
Måns: Jag själv började lite segt, men kommit in i det mer och mer. Börjar spela bra, och vänja mig att spela med en backhand igen.
Anton: Personligen går det bra, utvecklats i singel men framförallt dubbel.

Vilket huvudämne har du i skolan:
Frida: Business Management med koncentration i Franchising.
Måns: Har inte valt huvudämne än, men tar i stunden kurser för att komma in i McIntire school of commerce här på universitetet, där jag då vill ha commerce/business som major.
Anton: Pluggar Ekonomi och programmering.

Vad saknar du med Sverige:
Frida: Jag saknar min familj mycket och kompisarna. Jag saknar även årstiderna då det är varmt här och en super varm Augusti och September. Den svenska maten saknar jag också.
Måns: Saknar familj och vänner såklart, sedan även maten som jag tycker är mycket bättre än i USA.
Anton: Saknar familjen och kompisarna.

Vad saknar du med PTBK:
Frida: Jag saknar alla människor på Påvelund och hela atmosfären att vara där och spela. Jag ser alltid fram emot att åka till PTBK, jag känner mig hemma där.
Måns: Miljön där alla är lite mer chill och inte lika stressade skulle jag säga. Amerikaner kan vara rätt intensiva och kan bli jobbigt ibland när även de minsta sakerna eller misstagen ibland behandlas som jordens undergång.
Anton: Fokuset på det tekniska, här i USA är det mest fokus på match och matchsituationer.

Ungefär vilket datum kommer du hem till Sverige:
Frida: Jag kommer hem 3:e Maj.
Måns: Antingen i slutet av Maj eller mitten av Juni. Beror lite på om jag ska ta en extra kurs över sommaren, och om jag kan ta den online eller om jag måste stanna någon vecka extra för det. Men våra sista matcher är iallafall 21:a Maj tror jag.
Anton: I mitten på Maj.

Ska du vara med i A-laget i uteserien i PTBK i maj/juni:
Frida: Ja jag ska vara med! Jag ser mycket fram emot att spela med Påvelund igen i maj, alltid höjdpunkterna på året.
Måns: Beror på som sagt om jag är hemma eller inte, inte planerat sommaren så detaljerat än. Men är jag hemma kan jag absolut spela match för PTBK:)
Anton: Ska spela uteserien när jag kommer hem.

Frida Alsterhem i elitserien i PTBK i höstas.
Måns Dahlberg i elitserien i PTBK i höstas.
Anton Hedlund i collegematch i USA.