Seriespelet börjar igen för våra fyra lag på lördag den 10 mars på olika ställen runtom i Sverige.

Division 4 – våra två lag spelar i Askim Rackethall. Lagen kommer att mötas i denna runda….! Dom övriga matcherna är emot Askim för PTBK 4 och Åby, serieledarna, för PTBK 3. Vi ligger nr. 3 med PTBK 3 och nr. 5 med PTBK 4 utav sju lag. PTBK 3 har fortfarande en minimal chans för att bli etta i serien.

Division 3 – vårt andralag spelar denna runda i Gislaved. Vi ligger nr. 4 i denna serien utav 6 lag och det vore bra med två vinster i denna runda emot Falkenberg, som ligger sist, och GBK 2, som lägger tvåa.

Division 1 – vårt förstalag spelar denna runda i Lund. Vi ligger just nu etta i serien och vi kommer i denna runda att möta Malmö BK, som ligger trea, och GBK, som ligger femma. Det blir tuffa matcher mot bra motstånd och det är viktigt att vinna dessa matcher, då Aura Malmö, som har halva det svenska landslaget i sitt lag, ”pustar” oss i nacken med två poäng mindre, men en bättre matchskillnad än oss. Till denna runda i Lund välkomnar vi vårt nya tillskott på herrsidan, Christian Lind Thomsen, som är en dansk internationell spelare. Christian är 32 år och bosatt i Köpenhamn.

Den sista rundan i serien spelas lördagen den 7 april.

Rookie Cup, nybörjartävlingen för lag, med deltagande av klubbar från Västra Götaland börjar igen på söndag den 11 mars. Vi har i år ett U13 lag och två U15 lag med i tävlingen som spelas i Gamlestadshallen. Detta är ett roligt och utvecklande koncept från Göteborgs Badminton Förbund. Många spelare får en möjlighet att komma igång med deras tävlande i ett tryggt miljö och föräldrar får ett första intryck och erfarenhet från tävlande inom badminton.

Den sista rundan i Rookie Cup serien spelas söndagen den 8 april.

I helgen som precis har varit spelades ”Knalleträffen” i Borås och här presterade många av våra spelare bra, men Felix Westin gjorde det extra bra med en vinst i U15 mixeddubbel med Emma Nielsen, Askim. Grattis Felix!

I helgen 17 – 18 spelas U13 SM i Spårvägen med deltagande av Jacob Blom och Felix Lindeblad, U15 SM i Täby med deltagande av Måns Woxberg, Felix Westin och William Nilsson och U17 SM i Skälderviken Ängelholm med deltagande av Lina Nilsson, Stina Caspersson och Emil Säll-Germano. Lycka till!

I helgen 23 – 25 spelas Veteran SM i Malmö och våra deltagare är Lotten Nilsson och Håkan Nilsson. Lotten är försvarande svensk mästare i damsingel 45+. Lycka till!

Förutom ovanstående spelar våra PTBK`are massor av individuella tävlingar runtom i Sverige. Lycka till.

Slutligen är det värt att nämna att Alexander Landberg och Leo Woxberg åker till Croatian Open i Zagreb tillsammans med Mattias Borg, tränare/spelare, i helgen 29/3-1/4 för att lära och få erfarenhet emot internationellt motstånd. Ska bli spännande att följe.