En av säsongens sista badminton tävlingar, Nordea cup genomfördes i helgen i Trollhättans nya badmintonhall Innovatum.  PTBK skickade ett antal ungdomar i klasserna U9,  U11 och U13 och samtliga kom hem med pallplatser!

I damsingel U9 nybörjarklassen visade Doris Lindeblad finfin teknik och kunde efter en välspelad final mot Emma Ryberg, Alingsås vinna klassen. Finalen bestod i många härliga bolldueller, där Doris vann till slut med 21-15 i skiljeset. Grattis Doris!

Nöjd och glad vinnar i U9N klassen , Doris Lindeblad!

Storebror Felix Lindeblad ville inte vara sämre än syster Doris och visade upp säkert o stabilt spel genom att utan setförlust vinna U11 klassen. Final vinst mot Erik Blomberg, Kinnekulle med 21-18 21-9. Grattis Felix!

U11 vinnaren Felix Lindeblad till vänster och 2:an Erik Blomberg till höger

I U13 klassen dominerade PTBK fullständigt med framförallt William Nilsson som vann 2 klasser. Dels i mixed klassen tillsammans med Göteborg BK:s Kushi Harakamani, där de gick genom turneringen komfortabelt och vann utan setförlust.

William Nilsson som vilar upp sig mellan finalerna i singel o mixed!

William och Kushi i mixedfinalen!

I herrdubbel i U13 gick Felix Lindeblad och Jacob Blom till final och kunde inte riktigt komma upp i normal standard och fick ge sig i 2 raka set mot Johan Melin och Isak Melkersson ifrån Ulricehamn.

Jacob och Felix 2:a i dubbelklassen i U13!

Stilstudie i dubbelfinalen med Felix och Jacob närmast

I herrsingel klassen i U13 så dominerade PTBK:s William Nilsson markant, då han genom fullständigt krossa motståndarna med klara 2-0 vinster i samtliga matcher. Svårast fick William mot klubbkompisen Jacob Blom i semifinal där han vann med 21-19 i andra set och var nära att tappa ett set. I finalen spleade William i stort sett felfritt! Högt tempo och fokus på varje boll, gjorde hans motståndare Joel Holmberg ifrån Ulricehamn blev frustrerad. Vinst med klara 21-9, 21-13!  William tar nu ett rejält steg mot top 10 i Sverige U13 klassen. Grattis William.  Jacob Blom 3:a i klassen efter sin semifinal förlust mot klubbkompisen William.

William Nilsson (3:a ifrån vänster) och Jacob Blom(längst till höger) nöjda PTBK:are efter singeltävlingen i U13 klassen!

William i finalen mot Joel Holmberg

Nu återstår bara en tävling för badmintongänget innan sommaruppehållet. Helgen 19-21/5 spelas Gothenburg Open i Alelyckan med stor internationell prägel. Många spelare ifrån toppnationen Danmark och även övriga europeiska länder kommer till start.  PTBK har spelare med ifrån klasserna U11 upp till seniorklasserna.